U bevindt zich hier:

Implantologie

Bij MIJ hebben we om te beginnen een gediplomeerde implantoloog werkzaam. Dr. L.T. Goei. Hij is geregistreerd bij de NVOI en heeft zelf jaren les gegeven op de ACTA.

De Implantologie werkzaamheden worden in onze operatiekamer onder volledig steriele omstandigheden uitgevoerd. ( als in een ziekenhuis)

Hieronder zullen we U wat informatie verstrekken over Implantaten, Werkwijze en Kosten.

 

Bij mondzorgcentrum IJburg werken we sinds kort met het ICX implantaat, dit is het meest verkochte implantaat in Duitsland !

Dit implantaat is ontwikkeld door duitse professoren en noemen ze ook wel het volks implantaat omdat het voor iedereen betaalbaar is !

Mondzorgcentrum IJburg kan dan nu ook een volledig implantaat met abutment en kroon aanbieden voor 1200 euro !!

 

Wat is een implantaat ?

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak geplaatst wordt en in het bot vastgroeit. Meestal is een implantaat een titanium schroef ter groote van je eigen wortel. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot makkelijk aan hecht.

Onze implantoloog maakt gebruik van een zogenaamde Twee-fasen implantaat.

Bij dit soort implantaat wordt in de eerste fase het implantaat deel in het bot geplaatst en vervolgens weer met tandvlees bedekt. Een aantal maanden later, als het implantaat ingegroeid is in het bot, volgt de tweede fase waarbij op het ingegroeide implantaat een zogenaamd (healing) abutment geplaatst wordt. Na een aantal weken wordt op het abutment een kroon, brug of kunstgebit vervaardigd.

Implantaten zijn er in verschillende lengtes en diktes en daardoor in bijna elke situatie bruikbaar.

Werkwijze

Afhankelijk van de basis situatie ( ontbreekt er maar 1 tand of meerdere of zijn er geen tanden meer ?) zal er altijd eerst een intakegesprek plaats vinden met de implantoloog en geeft hij u uitleg over een mogelijke behandeling. Ook worden er dan röntgenfoto’s en gebitsafdrukken gemaakt.

In een enkel geval vinden daarna extra behandelmomenten plaats voor voorafgaande chirurgische behandeling; met nazorg. ( Bijvoorbeeld bij het eerst moeten trekken van afgebroken tanden of resterende wortelpunten ) Indien er nog wat getrokken moest worden zal de vervolg behandeling pas na +/- 2 maanden plaats vinden.

Vervolgens ondergaat u een chirurgische ingreep van ongeveer 60 minuten. Daarbij plaatst de implantoloog het implantaat. Afhankelijk van de condities wordt het implantaat in 2 gedeelten (2-fase behandeling) geplaatst.

Na +/- 3 tot 6 maanden ( afhankelijk van de situatie) zal er op het implantaat een healing abutment geplaatst worden om het tandvlees weer mooi te laten vormen om de later te plaatsen kroon, brug of prothese.

Na +/- 2 weken kan er begonnen worden met het maken van de afdrukken voor de vorm te geven kroon, brug of prothese.

Afhankelijk van de behandeling en aanlevering van de tandtechnieker kan er na +/- 2 weken meteen de definitieve kroon geplaatst worden in het geval van een prothese moet er nog 2 keer op basis van gemaakte afdrukken een afspraak plaats vinden om tot de definitieve plaatsing te komen van de prothese.

De gehele behandeling wordt afgesloten met een eindcontrole.