U bevindt zich hier:

Tandarts verzekeringen 2020

Via Independer (de vergelijkingswebsite voor verzekeringen)of andere vergelijkingssite kun je ook weer voor 2020 de vergoedingen vergelijken van de verschillende tandarts verzekeringen.  Let op dat er geen enkele echt onafhankelijke vergelijkingssite is !! Independer heeft een link met achmea andere hebben weer wat met menzis. Zorg dat je duidelijke keuze maakt voor het soort verzekering ... wil je zelf de keuze behouden waar je naar toe gaat kies dan niet voor een budget of natura polis !

Ook voor aankomend jaar kan ik schrijven dat de premies omhoog gaan en de vergoedingen naar beneden.

Wij hebben zelf voorkeur voor onderstaande verzekeringen :

DSW verzekeringen ..  heeft eigenlijk de beste tandarts verzekering qua vergoeding en premie .. niet een jaarlijks budget maar gewoon bijna 100% voor alle voorkomende behandelingen ( vullingen, wortel kanaal behandelingen , extracties ) Let op dat er beperkingen zitten in bijv. gebitsreiniging en foto's end. vergoedingen voor kroon en brugwerk is er niet in de basis aanvullende verzekering ! in het top aanvullende pakket zit wel wat vergoeding voor kronen maar tot een max van 450 euro ( 250 euro per kroon )

Heeft u dus nog veel vullingen en endo's in uw planning staan voor aankomend jaar neem dan even een kijkje op hun website en laat je overtuigen van hun interessante aanvullende verzekering !! 

DSW is tevens een verzekeringsmaatschappij die staat voor vrije keuze oftewel ze bieden geen verzekering aan met beperkte keuze van zorg.

www.dsw.nl/Consumenten/home

Heeft u voor komend jaar veel kronen/ bruggen of implantaten nodig dan zijn er verschillende verzekeringen die daar wat in doen .. Een hoge vergoeding zit bijv. bij IZZ zorg voor de zorg 3 .. maar ook een hoge premie van 190 euro per maand.

Aankomend jaar heeft ONVZ een nieuwe leuke tandarts verzekering die een royaal budget heeft van 2000 euro voor preventie ..( het heet tandfit preventief en kost 29,90 p/m)  dus mensen met tandvlees problemen kunnen hier voor een aantrekkelijke prijs terecht ! Ze vergoeden ook de normale behandelingen als vullingen en controles maar bijvoorbeeld geen wortelkanaalbehandelingen. Ze hebben geen medische selectie !

Naast de DSW en ONVZ is er ook nog een bijzondere verzekering van de OZF Achmea, ze bieden voor 30 euro per maand een verzekering die zoals het nu lijkt onbeperkt 80% vergoed voor alle endo / paro zaken en 100% vergoeding voor alle vullingen etc. daarnaast nog een bedrag van 750 euro voor kronen en bruggen .. ze hebben alleen wel een medische selectie.

Uiteindelijk zou ik zelf kijken naar de premie per jaar voor de tandarts verzekering en de maximale vergoeding .. waarbij max 300 euro per jaar premie en 1000 euro vergoeding normaal is .. alles wat je beter kan vinden ..  doen !

Voor 2018 hebben bijna alle verzekeringen een wachttijd opgenomen voor orthodontische behandelingen en ook voor kroon en brugwerk let dus goed op ! Daarnaast is het nieuw dat voor bijna alle hogere tandarts verzekeringen een medische selectie komt. Gelukkig is dat nog niet bij elke verzekering dus goed kijken !

Kijk bij afsluiten van de tandartsverzekering ook goed naar de andere vergoedingen van fysiotherapie end. want dat heb je misschien ook nodig !