U bent op zoek naar informatie over implantologie.

U krijgt zomenteen een aantal pagina’s met alle informatie over een implantaat ,  hoe het werkt  wat het is enz.  

We geven u eerst wat basis informatie over hoe wij het doen bij Mondzorgcentrum Ijburg.

De implantoloog van Amsterdam

Implantologie is het plaatsen van een tandimplantaat. Zo’n implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Meer informatie over kosten en tarieven implantologie .

Implantologie wordt vaak toegepast bij het ontbreken van een tand of kies. De tandarts plaatst op het implantaat een kroon van zirkonium. De implantaten worden in deze situatie van een vastzittende brug voorzien. Een brug is een voor de patiënt niet uitneembare vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op implantaten (meestal twee) een overkappingsprothese worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt.

Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk nadat uw implantaat is geplaatst. De tandarts of kaakchirurg geeft aan wanneer hij u wil terugzien voor controle. De tandarts besteedt bij de controle aandacht aan:

  • De gezondheid van uw tandvlees.
  • De situatie van het kaakbot rondom uw implantaten.
  • Slijtage van de kroon, brug of prothese.

    Poets de pijlers en het tandvlees met een zachte tandenborstel en tandpasta

     

    Kosten van implantaten
    Bij mondzorgcentrum IJburg werken we met verschillende soorten implantaten.  Neem gerust contact op voor een intake om te weten wat wij voor u kunnen betekenen.

Implantologie kan in principe bij iedereen met een volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar). Voor het plaatsen van een implantaat is het van groot belang dat het kaakbot niet verder groeit. Voor een succesvolle implantologie behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten. Uw kaakbot moet gezond zijn.Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval, dan wordt dit eerst behandeld. U moet bereid zijn de aangebrachte voorzieningen goed te onderhouden.

De tandarts / implantoloog beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Tegenwoordig is het mogelijk nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is.

NB. Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben een zeer nadelige invloed op het succes van de behandeling

Twee manieren van inbrengen

  1. Het implantaat is zichtbaar in de mond (steekt door het tandvlees heen). De tandarts hoeft bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese het tandvlees niet meer open te maken.
  2. Het implantaat wordt na het inbrengen helemaal onder het tandvlees opgesloten. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Het tandvlees wordt bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese opnieuw opengemaakt.

Uw tandarts overlegt met u welke aanpak in uw situatie de beste is.

Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Het is erg belangrijk dat u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoonmaakt. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Bij een slechte mondhygiëne kunt u uw implantaat verliezen.

Implantaten die als pijlers dienen onder een overkappingsprothese maakt u schoon met een zachte tandenborstel, ragers en/of (super)flossdraad. Poets tweemaal per dag het deel van het implantaat dat boven het tandvlees uitsteekt. Besteed extra aandacht aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees. Reinig de ruimte onder de spalk met ragers en/of superfloss op aanwijzing van uw tandarts of mondhygiënist. Als u voedselresten en plak rond de implantaten niet weghaalt, gaat het tandvlees ontsteken. Daardoor verliezen ze op den duur hun houvast, gaan ze los staan en kunnen ze pijn veroorzaken.

Wat is implantologie

Hoe verloopt de behandeling met implantaten (implantologie)?

 

Nazorg bij implantaten
Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk nadat uw implantaat is geplaatst. De tandarts of kaakchirurg geeft aan wanneer hij u wil terugzien voor controle. De tandarts besteedt bij de controle aandacht aan:

Bang Voor De Tandarts Is Niet Langer Nodig

Is uw angst voor de tandarts al een beetje afgenomen? Alles mag en overal houden we graag rekening mee. Is deze informatie voor nu even genoeg laat dan gewoon een berichtje achter op de website, dan nemen wij contact met u op om die tweede stap te zetten want die eerste grote stap heeft u al gezet.

Ontmoet Ons Team

Ons personeel beschikken allemaal over uitzonderlijke menselijke vaardigheden en zijn opgeleid om u te helpen bij alle medische vragen.

Michael Riterser

Michael heeft zijn opleiding voltooid op de Masters in science of implantologie in Duitsland.
Meer Informatie

A. Zarani

Anna heeft haar moederland Griekenland achter zich gelaten om hier in Nederland te komen werken.
Meer Informatie

C. Floor

Christine heeft haar opleiding tandheelkunde in Zuid- Afrika in 2009 afgerond. Ze heeft al ruim 10 jaar ervaring.
Meer Informatie

Hoe Worden Wij Gewaardeerd?

Afspraak en ontvangst
0
Onderzoek en diagnose
0
Behandeling
0
Ervaringen direct na behandeling
0
Algemene beoordeling
0
Achtergrondkenmerken
0
rotterdam loodgieter
-

niwo opleiding

rotterdam loodgieter
-

niwo opleiding