Implantologie

U bent op zoek naar informatie over implantologie. U krijgt zomenteen een aantal pagina’s met alle informatie over een implantaat , hoe het werkt , wat het is nog meer informatie.

Basis Informatie Implantologie

 1. De behandeling word uitgevoerd door onze implantoloog Michael Ritteser.
 2. De behandelingen worden uitgevoerd in een steriele omgeving waarbij de hoogste zorg word besteed aan een optimale uitvoering van de behandeling. Gekwalificeerd personeel met kwalitatief hoogwaardig materiaal.
 3.  We werken met een aantal verschillende implantaat systemen waaronder ICX en Ankylos. We gebruiken in bijna alle gevallen ICX. Waarom ICX ? Het is een systeem wat een professioneel, en kwalitatief hoogwaardig product levert tegen normale tarieven. De kosten voor het implantaat incl. afdekschroef zit op 100 euro terwijl andere merken al snel 350 euro vragen voor een kwalitatief gelijkwaardig product.
 4.  Mondzorgcentrum IJburg heeft gekozen voor het vervaardigen van haar tandtechniek ( kronen ) in Duitsland. Door deze keuze kunnen we u een hoogwaardig product leveren tegen aantrekkelijke prijzen ( implantaat kroon incl. abutment voor 400 euro) Nederlandse tarieven incl. duurdere implantaat systemen rekenen al snel 600 euro.
 5.  We bieden overeenkomstig gestelde voorwaarden voor optimale genezing en onderhoud garantie.
 6. We hebben dus duidelijke keuzes gemaakt qua inkoop om daarmee een zeer hoogwaardig product te kunnen leveren tegen zeer gunstige tarieven. 
 7. Maak gerust een afspraak voor een intake om uzelf te overtuigen van onze kwaliteit of laat hier een bericht achter zodat we direct met u contact op kunnen nemen !

Wat Is Implantologie?

Implantologie is het plaatsen van een tand implantaat. Zo’n implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Meer informatie over kosten en tarieven implantologie.

Wanneer wordt implantologie toegepast?

Implantologie wordt vaak toegepast bij het ontbreken van een tand of kies. De tandarts plaatst op het implantaat een kroon van zirkonium. De implantaten worden in deze situatie van een vastzittende brug voorzien. Een brug is een voor de patiënt niet uitneembare vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op implantaten (meestal twee) een overkappingsprothese worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt.

Wanneer is een implantologie behandeling met implantaten mogelijk?

Implantologie kan in principe bij iedereen met een volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar). Voor het plaatsen van een implantaat is het van groot belang dat het kaakbot niet verder groeit. Voor een succesvolle implantologie behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten. Uw kaakbot moet gezond zijn.Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval, dan wordt dit eerst behandeld. U moet bereid zijn de aangebrachte voorzieningen goed te onderhouden.

De tandarts / implantoloog beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Tegenwoordig is het mogelijk nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is.

NB. Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben een zeer nadelige invloed op het succes van de behandeling.

Hoe verloopt de behandeling met implantaten (implantologie)?

Twee manieren van inbrengen

 1. Het implantaat is zichtbaar in de mond (steekt door het tandvlees heen). De tandarts hoeft bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese het tandvlees niet meer open te maken.
 2. Het implantaat wordt na het inbrengen helemaal onder het tandvlees opgesloten. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Het tandvlees wordt bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese opnieuw opengemaakt.

Uw tandarts overlegt met u welke aanpak in uw situatie de beste is.

Mondhygiëne bij implantaten

Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Het is erg belangrijk dat u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoonmaakt. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Bij een slechte mondhygiëne kunt u uw implantaat verliezen.

Implantaten die als pijlers dienen onder een overkappingsprothese maakt u schoon met een zachte tandenborstel, ragers en/of (super)flossdraad. Poets tweemaal per dag het deel van het implantaat dat boven het tandvlees uitsteekt. Besteed extra aandacht aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees. Reinig de ruimte onder de spalk met ragers en/of superfloss op aanwijzing van uw tandarts of mondhygiënist. Als u voedselresten en plak rond de implantaten niet weghaalt, gaat het tandvlees ontsteken. Daardoor verliezen ze op den duur hun houvast, gaan ze los staan en kunnen ze pijn veroorzaken.

Nazorg bij implantaten

Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk nadat uw implantaat is geplaatst. De tandarts of kaakchirurg geeft aan wanneer hij u wil terugzien voor controle. De tandarts besteedt bij de controle aandacht aan:

 • – De gezondheid van uw tandvlees.
 • – De situatie van het kaakbot rondom uw implantaten.
 • – Slijtage van de kroon, brug of prothese.

Poets de pijlers en het tandvlees met een
zachte tandenborstel en tandpasta

Kosten van implantologie

Bij mondzorgcentrum IJburg werken we met verschillende soorten implantaten.  Neem gerust contact op voor een intake gesprek zodat we een offerte kunnen opstellen.

Bang Voor De Tandarts Is Niet Langer Nodig

Is uw angst voor de tandarts al een beetje afgenomen? Alles mag en overal houden we graag rekening mee. Is deze informatie voor nu even genoeg laat dan gewoon een berichtje achter op de website, dan nemen wij contact met u op om die tweede stap te zetten want die eerste grote stap heeft u al gezet.

Ontmoet Ons Team

Ons personeel beschikken allemaal over uitzonderlijke menselijke vaardigheden en zijn opgeleid om u te helpen bij alle medische vragen.

C. Floor

Christine heeft haar opleiding tandheelkunde in Zuid- Afrika in 2009 afgerond. Ze heeft al ruim 10 jaar ervaring.
Meer Informatie

H. Kila

Hadir is tijdens haar studie in 2011 bij ons begonnen als assistente en is na een paar jaar bij ons gewerkt te hebben ondertussen onze hoofd.
Meer Informatie

M. Filippi

Mario is manager maar je zult hem ook regelmatig achter de balie zien. Hij kan je natuurlijk helpen bij alle vragen over de behandeling, het plannen.
Meer Informatie

Hoe Worden Wij Gewaardeerd?

0
Afspraak en ontvangst
0
Onderzoek en diagnose
0
Behandeling
0
Ervaringen direct na behandeling
0
Algemene beoordeling
0
Achtergrondkenmerken
rotterdam loodgieter
rotterdam loodgieter