Kroon in 1 dag?

Bij Mondzorgcentrum IJburg werken we met Cerec. Dat is een modern systeem waarmee we gedurende één bezoek zelf een (gedeeltelijke) kroon kunnen maken in de kleur van uw eigen tanden.

Kronen

Een kroon in één behandeling

Een kroon terwijl u wacht. Dat is mogelijk bij Mondzorg Centrum IJburg, waar u binnen één afspraak aan een nieuwe kroon wordt geholpen. Wij werken met de innovatieve behandelmethode CEREC, waarbij met een computer en een 3D-printer de vervangende kroon wordt ontworpen en vervaardigd. U hoeft niet wekenlang een noodkroon te dragen: deze is namelijk binnen één dag klaar. U krijgt een hoogwaardige kroon in de kleur van uw eigen tanden die tot wel dertig jaar mee gaat.

Voorbij is de tijd waarin u moest happen om een afdruk van uw kaak te laten maken en deze afdruk vervolgens door de tandarts naar een tandtechnisch laboratorium moest worden opgestuurd. In Mondzorg Centrum IJburg wordt met de computergestuurde behandelmethode CEREC binnen één behandeling uw gebit digitaal gescand en met een driedimensionale printer een nieuwe kroon vervaardigd en uiteindelijk in uw mond geplaatst. Het CEREC-systeem bestaat uit een camera, scanner, 3D-software en een computergestuurd slijpapparaat. Natuurlijke, gevulde en aangetaste tanden kunnen worden behandeld en van een tandkleurige kroon van keramiek worden voorzien. Keramiek wordt goed door het lichaam verdragen, lijkt veel op het natuurlijke tandglazuur en is niet gevoelig voor warm en koud. Het is een vrijwel onzichtbare restauratie, met een natuurlijke uitstraling.

Behandelmethode CEREC

1. Pijnloos

De te behandelen tand of kies wordt eerst verdoofd, waarna de oude vulling wordt verwijderd. Daarbij wordt getracht om zoveel mogelijk van de natuurlijke tand of kies te behouden.

2. Scannen van uw gebit

Er wordt met een 3D-camera een digitale opname gemaakt. De kroon wordt door bewerking van deze opname op het computerscherm gevormd. U kunt op het scherm meekijken.

1. Klaar terwijl u wacht

Een slijpmachine met kleine diamantfreesjes modelleert de tand of kies in minder dan een kwartier tot een perfecte kroon in de juiste kleur.

1. Plaatsen kroon

De kroon wordt na het passen geglazuurd en in een speciale oven gebakken tot een krachtig exemplaar en vervolgens in uw mond vastgezet. De totale behandeling duurt slechts een paar uur, waarvan u nog geen uur in de behandelstoel zit.

Informatie nazorg

De dagelijkse mondhygiëne is bij kronen en bruggen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon of brug moet u goed reinigen. Een kwetsbare plek is de rand van de kroon of brug. Daarop kan gemakkelijk tandplak achterblijven. Plak veroorzaakt gaatjes langs de rand van uw kroon of brug en ontsteking van het tandvlees. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Uw tandarts of mondhygiënist kan u hierbij adviseren.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Een kroon volgens de behandelmethode CEREC past door het 3D-ontwerp precies en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. CEREC geldt vandaag de dag als de meest ideale tandheelkundige restauratie, die tientallen jaren in goede conditie in uw mond blijft.

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een kroon volgens de CEREC-behandelmethode of direct een consultafspraak maken? Bel (020-4160176) of mail (info@mondcentrumijburg.nl) naar Mondcentrum IJburg of vul het contactformulier op onze website in. Wij reageren dezelfde dag nog.

Bang Voor De Tandarts Is Niet Langer Nodig

Is uw angst voor de tandarts al een beetje afgenomen? Alles mag en overal houden we graag rekening mee. Is deze informatie voor nu even genoeg laat dan gewoon een berichtje achter op de website, dan nemen wij contact met u op om die tweede stap te zetten want die eerste grote stap heeft u al gezet.

Ontmoet Ons Team

Ons personeel beschikken allemaal over uitzonderlijke menselijke vaardigheden en zijn opgeleid om u te helpen bij alle medische vragen.

M. Filippi

Mario is manager maar je zult hem ook regelmatig achter de balie zien. Hij kan je natuurlijk helpen bij alle vragen over de behandeling, het plannen.
Meer Informatie

A. Zarani

Anna heeft haar moederland Griekenland achter zich gelaten om hier in Nederland te komen werken.
Meer Informatie

H. Kila

Hadir is tijdens haar studie in 2011 bij ons begonnen als assistente en is na een paar jaar bij ons gewerkt te hebben ondertussen onze hoofd.
Meer Informatie

Hoe Worden Wij Gewaardeerd?

0
Afspraak en ontvangst
0
Onderzoek en diagnose
0
Behandeling
0
Ervaringen direct na behandeling
0
Algemene beoordeling
0
Achtergrondkenmerken
rotterdam loodgieter
rotterdam loodgieter